Historien bag Formula H

FORMULA H BRAND DNA

Formula H Skincare er kendt som et luksus hudplejeprodukt, der giver brugerne mulighed for at vedligeholde huden og forebygge bl.a. rynker, rødme, acne og urenheder. Formula H hudpleje er unik i forhold til produktets økologi, effektivitet samt konsistens. Formula H har fire brand DNA-værdier som følger:

  • Virkning for huden – Produkterne hindrer hud problemer, som f.eks. rynker, bumser, pigmentpletter og urenheder.
  • Økologi – Formula H anvender 36 helt unikke råvarer fra den vilde natur. Råvarerne kommer primært fra Afrika, hvor de kan dyrkes 100% økologisk.
  • Socialt ansvar – Formula H dyrker selv sine egne råvarer på egen farm i Ghana. Formula H tager et udvidet socialt ansvar overfor farmens team medlemmer og deres familier. F.eks. sikrer Formula H at familiens børn kommer i skole, at der er rent drikkevand, og at de sanitære forhold er i top. Herudover støtter Formula H det lokale børnehjem, det lokale hospital, den lokale skole, og endeligt støttes mennesker der har mistet ben i ulykker eller gennem sygdom.
  • Naturbeskyttelse –  Formula H får sine emballager gennem råmaterialer der stammer fra plastic affald. Formula H sikrer også, at der ikke anvendes regnskov til dyrkning, og at der tages særlige hensyn til biodiversiteten. Det sker gennem beplantning der tiltrækker insekter, og der placeres bistader til optimering af bestøvningen.

FORMULA H SKINCARE BLEV SKABT I PARIS

Ideen til Formula H Skincare blev skabt i Paris, hvor den danske grafiske designer Lars Sannes er bosat med sin franske hustru Majorie.

Lars Sannes har igennem mange år udført særligt eksklusive design-opgaver for større eksklusive kosmetik brands i Frankrig. Hos disse firmaer mødte Lars for flere år siden to meget erfarne produktudviklere, der begge ærgrede sig over at fremstille produkter, der skulle sælges som såkaldt naturkosmetik, men blev fremstillet af ingredienser, som blot blev skabt i et laboratorium.

De to produktudviklere og Lars ønskede heller ikke, at naturkosmetik blev solgt til høje priser samtidig med, at dé som producerede råvarerne (typisk i u-landene) var fattige og ikke havde råd til at kunne sende deres børn i skole. Derfor skabte de Formula H Skincares markante og helt unikke program for socialt ansvar samt en serie af effektive og reelle naturprodukter.

FORMULA H – REAL NATURAL SKINCARE

H’et i Formula H’et står for Herbs. Produkterne er netop skabt af urter, blade, og friske bær. Hver enkelt råvare har sin betydning for din hud. Formula H kombinerer derfor forskellige råvarer fra den rene natur. Derfor giver produkterne en reel og mærkbar virkning for din hud.

DANSK PRODUKTION

Formula H Skincare produkterne fremstilles i Danmark. Udviklingsafdelingen er placeret i Frankrig og Italien for at være i centrum af verdens bedste udviklingsmiljøer for kosmetik og skincare.

LABEL-FARVER INSPIRERET AF RÅVARERNE

Formula H anvender 31 helt naturlige råvarer. Seks af disse råvarer har inspireret farverne på de labels, du ser på Formula H produkterne.


Grøn stammer fra Shea-nødden, der dyrkes i det Nordlige Burkina Faso. Fra Shea-nødden kommer Shea-butter, der giver en fantastisk, vedvarende fugtighed for huden. Grøn anvendes til  produkterne Skin Tonic samt Cleansing Gel.

Den grå farve leveres af salvieplanten. Salvieplanten dyrkes i det sydlige Europa. Fra Salvie fremkommer en olie, hvis egenskaber nærmest er magisk på betændelsestilstande, hvorfor Salvie er særlig effektiv mod bl.a. acne. Grå anvendes i produkterne Peel Mask samt Clay Mask.

Alaria-plantens smukke guldfarvede blade symboliserer Bodyserien. Alaria er en alge der gror i Japan og er rig på antioxidanter, der hjælper med at modvirke effekten af frie radikaler i huden.

Papaya-farven er en del af Body-serien. Papaya indeholder enzymerne Papain og Chymopapain, der begge er kendt for at regenerere hudceller, og derfor ofte kan være medvirkende til at fjerne mørke rander under øjnene.

Den mørke lilla farve stammer fra blomsten Borage, der gror i det nordlige Marokko. Borage-olien er fantastisk for sensitiv hud, f.eks. rødme. Den kan gøre ældre hud mere elastisk, og kan vedligeholde yngre hud. Den mørke lilla farve anvendes til Treatment-serien, bl.a. Fodcreme og Anti-Rødme.

Rosa kommer fra Aniba-træet, der gror vildt i Brasilien. Aniba-olien er helt ideel for Anti-Age og celle-aktivering. Derfor er Rosa tilegnet Day Firming og Night Firming, der opstrammer huden og aktiverer skabelsen af nye hudceller.

.

Shea

Salvie

Alaria

Papaya

Borage

Aniba

DUFT ELLER PARFUMEFRI

Foretrækker du et produkt med duft, skal du vide, at alle dufte er såkaldte æteriske olier, som er ekstrakt fra vilde blomster eller urter. Disse olier er 100% naturlige. De dufte Formula H anvender, stammer fra helt naturlige urter og blomster som Nellike, Safran, Lemon, Lavendel, Citrongræs, Cashmere, Orkidé, Mirabelle, Abrikos, Kvæde, Kaktusblomst, Appelsinblomst og Mynte.

DET ER VIRKNINGEN, DER TÆLLER

 Formula H produkterne dufter godt pga. ekstrakterne fra vilde og naturlige planter. Men frem for alt vil du huske Formula H for virkningen på din hud. Afhængig af produktet, er flere produkter fremstillet som anti-age produkter, der udglatter de fine linjer over tid, og opstrammer. Flere af produkterne indeholder Omega 3, 6, og 9, vitamin A, C og E samt Kollagen og Hyaluron. Alle Formula H cremer trænger hurtigt ind i huden. Din hud vil således føles blød uden at fedte. Alle vores sæber er skabt helt naturligt. Det betyder, at de skummer mindre og er dermed skånsomme for din hud og for miljøet.

FORMULA H BESKYTTER NATUREN

Formula H henter sine 31 naturlige og effektive ingredienser fra flere lande, primært i Afrika. Formula H certificerer og kontrollerer alle sine under-leverandører. Formula H har sit eget aktive sociale program for alle underleverandører. Hertil kommer, at Formula H har sit helt eget miljø program, der aktivt beskytter dyr, plantearter og vandressourcer.

BESKYTTELSE AF DYR

Formula Hs produkter testes ikke på dyr, og Formula H medvirker ikke til at anvende de naturlige råstoffer, der er dyrs kritiske føde og vitaminbank.

Formula H anvender kun genbrugsplast fra havet. Formålet herved er at give Formula Hs bidrag til at bekæmpe, at der årligt dør flere millioner fisk samt tusindevis af havpattedyr, bl.a hvaler og havskildpadder.

Havskildpadden i koralrevet mellem Elfensbenskysten og Ghana. Den koralrevsblå farve på Formula Hs Bio Kollagen er inspireret herfra.

BESKYTTELSE AF PLANTEARTER

Formula H anvender de bedste og mest effektive urter til fremstilling af Formula Hs højeffektive og eftertragtede produkter. Formula H dyrker økologisk på eksisterende marker, og ikke i lande som rydder regnskov for at plante. På de arealer som Formula H dyrker, anvendes EU’s principper om beskyttelse af biodiversiteten, og der anvendes naturens egne midler til økologisk dyrkning, f.eks. anvendelse af Neem olie til skadedyrbekæmpelse. Alle materialer til brochurer, papir og emballager er FSC certificerede eller FSC genbrugscertificeret.

BESKYTTELSE AF VANDRESSOURCER

Formula H sikrer, at olier fra maskiner og motorer bliver genanvendt. Ligeledes genanvendes regnvand, der anvendes til toiletter samt til dyrkning af afgrøder gennem drypvanding. Drikkevand kommer fra egne soldrevne brønde, mens spildvand nedbrydes biologisk.